Financiering moet ook in coronatijd bereikbaar zijn voor duurzame ondernemers. U heeft gebouwd aan een mooi bedrijf maar ondervindt nu door de coronacrisis liquiditeitsproblemen. Of u bent op zoek naar een herstelinvestering. Het vinden van een passende financiering via de reguliere kanalen is niet altijd gemakkelijk.

Heeft u een duurzame onderneming en wilt of kunt u nu niet bij de bank terecht? Zoekt u een persoonlijke benadering en een vlotte afhandeling?  

Het StartGreen Fonds Duurzaam MKB is er om u door de coronacrisis heen te helpen.

VRAAG ONS NAAR DE MOGELIJKHEDEN

De investmentspecialisten van het StartGreen Fonds Duurzaam MKB ondersteunen u met een persoonlijke benadering bij uw financieringsvraag. Naast kennis over financieren beschikken zij ook over gedegen kennis over duurzame innovaties en maatschappelijke impact thema’s.

Financiering  vanaf  € 200.000 tot  € 2 miljoen met aflossingschema op maat

Overheid staat borg voor 75% van de financiering (BMKB-C)

Combinatie met crowdfinanciering mogelijk

 • Leningen van minimaal € 200.000,- en maximaal 
  € 2 miljoen

 • Looptijd 2 tot 4 jaar 

 • Flexibele aflossingsschema’s   

 • De overheid stelt zich borg voor 75% van het krediet 

 • Combinatie met de strategische voordelen van een crowdfunding is een mogelijkheid maar geen verplichting


Past deze financiering bij u?

VRAAG EEN VOORSTEL AAN

Startgreen Fonds Duurzaam MKB 
Mauritskade 63 1092AD Amsterdam

info@startgreen.nl
+31 20 568 20 70

Vraag een BMKB-C lening aan

Wij werken samen aan projecten met...

 • Vlak vóór de uitbraak van het coronavirus was uw bedrijf in de kern gezond  

 • U als ondernemer stelt u persoonlijk borg voor tenminste 10% van de hoogte van het krediet 

 • Een eenmalige BMKB-C garantieprovisie (2%-3% afhankelijk van de looptijd) die StartGreen Fonds Duurzaam MKB afdraagt aan de overheid

 • Rente 4% - 7% 

 • Uw bedrijf levert een concrete duurzame of maatschappelijke positieve bijdrage

Start uw financieringsaanvraag hier

Wij werken volgens de principes van...

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een BMKB-C lening? Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

  Wat we kunnen aanbieden

  Voorwaarden

Bij tijdelijke liquiditeitskrapte of vraag naar herstelfinanciering

Jitske Harms, Financieel Expert
Ruim 13 jaar ervaring in de financiële sector waarvan 7 jaar bancair. Daarnaast 3 jaar ervaring als CFO van een start-up. Expertise in Project/MKB financiering, duurzaam en sociaal ondernemen.

VRAAG EEN VOORSTEL AAN

Kracht van het fonds

Samen werken we aan een duurzame herstart van de economie. Het fonds is bijeen gebracht door StartGreen Capital, één van de grootste fondsmanagers in impact investeringen in Nederland. Startgreen Capital heeft via haar fondsen (EFO, PDENH, Borski Fund) en crowdfundingplatform Oneplanetcrowd meer dan 400 duurzame bedrijven geholpen. Het StartGreen Fonds Duurzaam MKB team heeft ruime ervaring met het ondersteunen van duurzame koplopers, ook in tijden van crisis. 

Betrokken financiers 

De investeerders in het fonds zijn Invest-NL en verschillende (oud-)ondernemers en families die geloven dat duurzame MKB bedrijven de motor zijn achter de transitie naar een duurzame economie.  Deze unieke combinatie van investeerders en ervaring zorgt ervoor dat u aan het Startgreen Fonds Duurzaam MKB een financieringspartner vindt die met u meedenkt en de uitdagingen van een duurzame ondernemer begrijpt. 

 


Crowdfinanciering

Het StartGreen Fonds Duurzaam MKB biedt u ook de mogelijkheid om de lening te combineren met crowdfinanciering via het platform Oneplanetcrowd. Crowdfinanciering levert u meer op dan geld alleen. Vanaf uw financieringscampagne heeft u betrokken investeerders achter u staan. Die uw verhaal delen en hun eigen netwerk inschakelen. Zo kunt u als duurzame ondernemer blijven ondernemen met crowd-support van bijvoorbeeld uw klanten, achterban en de impact investeerders van Oneplanetcrowd.  

 Uw aanvraag wordt met een ondernemende blik en met zorg behandeld

 U krijgt persoonlijke begeleiding

 We zijn niet afhankelijk van sectorbeleid

 Snel antwoord en geen lange procedures

 Mogelijkheid tot flexibele aflosschema’s

 Ruime kennis op gebied van duurzame business plannen en ervaring met duurzaam ondernemers

"Als alternatieve financier van duurzame ondernemers hebben we veel expertise in huis en willen we juist nu zorgen dat duurzame koplopers de transitie naar een duurzame economie kunnen blijven voortzetten". Annemieke Hoogenboom, Financieel Expert
Ruim 15 jaar ervaring in de financiële sector waarvan 10 jaar bancair. Ervaring met MKB financiering, microfinancieringen en impact management. 

Het StartGreen Fonds Duurzaam MKB verstrekt krediet aan ondernemers  met een duurzame of maatschappelijk impact. Wij brengen dit in kaart aan de hand van de Sustainable Development Goals. Deze zijn vastgesteld door de Verenigde Naties en worden gezien als wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Lees hier meer over de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Wij willen niet dat de transitie naar een  duurzame economie vertraging oploopt. De coronacrisis heeft ons laten zien dat  duurzame koplopers  nodig zijn voor herstelplannen en een eerlijke economie. Het StartGreen Fonds Duurzaam MKB biedt daarom een corona krediet aan MKB-ondernemers die een gezond bedrijf hebben, maar liquiditeitskrapte ondervinden als gevolg van de coronamaatregelen. Daarnaast is het sinds juni 2021 mogelijk om ook herstelinvesteringen te financieren. Daarbij kunt u denken aan investeringen in vaste activa, heropbouw van voorraden- en debiteurenposities of het terugbrengen van leverancierskrediet naar een gebruikelijke termijn. Ons doel is om zoveel mogelijk duurzame ondernemers door de coronacrisis heen te helpen doormiddel van een staatsgegarandeerde lening (BMKB-C).  Wij zijn klaar voor uw duurzame succes! Zodat u kunt blijven ondernemen. 

 Vraag onderaan deze pagina een financieringsvoorstel aanWij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

"Wij hebben tijdens de eerste lockdown een crowdfunding campagne gedaan. Dat is erg goed gegaan!
De financieringsspecialist van Start Green / Oneplanetcrowd keek door het sentiment op de markt heen en zag ook juist de kans voor Stoov om in deze tijd te excelleren met een fundamenteel goede propositie. Stoov groeide zo hard dat uitstellen een groeivertraging zou betekenen." 
Teun van Leijsen - Founder Stoov

“We kunnen met dit fonds persoonlijke begeleiding bieden en snelheid. Dit doen we omdat iedere case uniek is en de ondernemers vaak snel een concrete oplossing willen om te kunnen blijven ondernemen".

Samen werken we aan de oplossing

Corona Overbruggingskrediet

Bekijk het hele team van financiële experts hier.